dinsdag 7 augustus 2018

Klinkers


Op mijn route kom ik diverse soorten bestrating tegen. Uiteraard ook klinkers. Dat kan niet anders in als je in Drenthe woont. De gemeentes in de kop van Drenthe hebben kennelijk als beleid om in het kader van het dorpsbeeld klinkers in te zeten. Terecht, ik vind dat zoiets bij 'n dorp past en misschien zelfs wel hoort. Het is prachtig om te zien hoe zo'n klinkerweg al slingerend door de kern en langs de kerk gaat. Het maakt een dorp ... eh.. dorps!
Met 45 Km/u er overheen fietsen is echter heel wat anders. Zelfs met zadelvering (ook met een tweede, zachtere) is het (g)een denderende beleving. Het stuitert en het doet. Klappen op zowel de armen als op het achterwerk… wat een effen klinkerstraatje lijkt te zijn, is in de praktijk een wasbord.  Anloo heeft een kort stukje klinkers, maar Eext heeft gemeend ook de es van een lang stuk klinkerweg te moeten voorzien. Het positieve is dat er na de klinkers altijd wat anders en beters komt.

Kortom: klinkers? Mooi, maar liever niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vizier

Een tijdje geleden fietste ik samen een eindje op met n andere Stromer-fietser. We wisselden wat ervaringen uit en ook het onderwerp helm en...